Rudolf Péter rendezi a Puskás-filmet?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. november 29. csütörtök, 19:02

rendezés  

egy oldalon
13-1  /  13

2007. december 5. szerda, 23:00 13. | f.r.a.n.k.
a Dope eseteben az a kozos szal, hogy milyen kezeken megy at az anyag? mint a Pisztoly sorozatban volt? arra fol lehet fuzni az egesz terjesztoi halozatot, a bunuldozest meg az ugyfelkort. par nev rendezonek rogton van a temaban (Dealer, Dawn, ZR...).

az eloallito - szallito (csempesz) - dealer - pusher - fogyaszto
az elso ot percben megvan ki az aldozat es innen visszafejtve az anyag utja... mekkora tagline lenne: mire hozzad eljut, mar haltak meg erte. az anyag.

2007. december 5. szerda, 08:56 12. | kriglergábor
A Luzer nem a mi koncepcionk volt, mi csak megpróbáltunk valami használhatót kihozni belőle. Sajnos rengeteg volt a limitáció, de számunkra is megdöbbentő módon vállalható lett a végeredmény. A Magnólia-hasonlat egyébként már a legelején felmerült.

Dope egyelőre még nincs olyan stádiumban sajnos, hogy írókat keresnénk. Most lett elég izmosan átírva a pilot, a héten a sorozat treatment lesz, aztán kimegy két vonalra, a szokásos long shotok, de meglátjuk. Ha lesz belőle valami, akkor keresünk majd írókat, és akor lesz érdemes neked/bárki másnak próbamunkát beletenni, egyelőre még szívunk vele mi.... :)

előzmény: f.r.a.n.k. #11

2007. december 4. kedd, 21:39 11. | f.r.a.n.k.
szamlazni sok mindent lehet, es ha vastag a szamla, akkor annal nagyobb a tisztelet. semmi masrol nincs szo, csak hogy egy tenyleges magyar focicsillag eleterol keszitett film a neki jaro gyartasban keszuljon. egy olyan nev ami vilagszerte ismert stb (kivancsi vagyok mi lesz a theme, mert az nehez dio)

Gabor, remelem az HBO-s sorozat sikeres lesz. erdekes koncept, nem igazan tudom elkepzelni hogy fog kinezni egy resz (talan a magnolias reszlet-szeru ami beugrik, sok flash-es grafika). a Dope-pal mi van? nem kellhet majd staff writer? a biblia (asszem ez a neve, nem lattam meg) nem olvashato, csak mert mar 3-4 szkriptet irtam hasonlo kornyezetben jatszodo temaban es ha volna lehetoseg lehet irnek egy 50perces spec sample-t...

2007. december 4. kedd, 21:36 10. | torolt felhasznalo
Igazad van. Passzív(?)-agresszív, gyanús, meg-nem-értett művész vs. stílustalan, semmitmondó, diplomáciai lufi-árus: 0-1.

Ne vedd! Az, de leszarom. Akkor ez egy egyoldalú tisztelet marad.

Nem hazudott, csak nem mondott igazat. Te midbe mernél fogadni?

Szívesen, máskor is. Isten őrizz - a szívességek szigorúan egyoldalúak. Ne aggódj nem fogok, van jobb dolgom is, de szerintem erre inkább lenne igény, mint "egymás faszának szopásának kezdésére".

Kösz. Te zseniális vagy. Mennyivel tartozom?

előzmény: kriglergábor #9

2007. december 4. kedd, 19:50 9. | kriglergábor
Egyfelől pont a passzív-agresszív stílus miatt nehéz komolyan venni, bármit, amit írsz. Talán ezért nem kezellek a helyeden. Ha ez szerinted tiszteletlenség, sajnálom, tényleg nem ismerlek, fogalmam sincs, mit tettél, mit nem eddigi életed során, amire jogosnak érzed a gyakran fennhéjázó tónust. Azokat az embereket tisztelem, akik bármit értek el karrierjük során, képesek szerények és higgadtak maradni.

Jelen kérdés egy hazai producer szavahihetősége. Nekem egyelőre nincs okom feltételezni, hogy illető nem keresett meg akár külföldi szakértőket. De nem ismerek minden magyar tehetséges story editort, forgatókönyvírót sem, szóval nem tudom kijelenteni, hogy csak azért, mert egyik ismerősöm sem dolgozik a Puskás filmen, Neményi Ádám hazudott.

Nem tudtam, hogy te engem bárkinek valaha is fényeztél, ha így van, köszönöm szépen, de erre nem kértelek, tehát nem is várhatsz el tőlem semmit cserében. Ez a személyeskedő része a vitánknak részemről egyébként lezárva, ha folytatnád, akkor légy szíves emilben tedd, mert szerintem kábé senkit sem érdekel.

Story editorként pedig csak annyit a végére, hogy sose használj 10 szót ott ahol egy is elég. Mocskos nehéz kihámozni a postjaidból a lényeget.

előzmény: torolt felhasznalo #8

2007. december 4. kedd, 18:56 8. | torolt felhasznalo
Gábor!

Tudod mit? Akkor én vagyok a geci, jó? Én vállalom. Te bizonyára kiváló magyar producerekkel találkoztál, és még kiválóbbakkal dolgoztál együtt. Ha Te kívánod meghagyni a benefit of the doubt-ot, az a Te lehetőséged, de nehogy már én legyek a kis pisis hülyegyerek azért, mert nem szopok be mindent, ami a médiában megjelenik. Ez a megnemértett művész dolog igen övön aluli, és csak azért nem baszok vissza semmit, mert az meg rangon aluli volna. Te egy értelmes ember vagy, ne add itt a hülyét. Inkább azon gondolkozz el, hogy ha Te nem vagy benne ebben a projectben, mint script-doctor, akkor ki? Mert hogy nem olyan nagy ez a szakma Magyarországon, és bármiféle eredményekkel rendelkező képviselői sem sokan vannak. Te kiről hallottál az ismeretségi kördben, aki akármilyen írói szinten benne van ebben a mesében?

A fikázáshoz meg annyit, hogy én nem hiszem el, hogy a politikai elitünk akármelyik fele jobb lenne a másiknál. Nincsenek illúzióim, és hiába játszod el itt a nagyon toleránst, igazság szerint Neked sincsenek, vagy tudsz valamit, akkor meg fölösleges velem sakkozni (én is tudok ugyanis valamit, de amíg nem jártam utána, addig nem öntöm ki a placcra. Lehet, hogy utána sem fogom, de elégedj meg azzal, hogy nem a zindexen vagyok újságíró, akinek semmi sem tetszik. Arra ami kibukott belőlem egész masszív alapom van, csak nekem azt tanították, hogy a) az informátorainkat védjük saját érdekükben, b) ha a saját anyánk mondja, akkor is fenntartással kezeljük az információt, mert mindenki tévedhet).

És még egy mondat a második bekezdésről. Charlie biztos azt mondaná, hogy magasról beleszarok, hogy Neked szimpatikus vagyok-e vagy sem. Én azt mondom, hogy roppantul sajnálom, ha charlie nem szimpatikus, de a lobotómia nem volt vicc - akármiben, érted, AKÁRMIBEN lefogadom, hogy ez a hír, így, ebben a formában nem igaz. Azon sem sértődöm meg, hogy Te nyeretlen hülyegyereknek tartasz esetleg, voltak már nagyobb tragédiák is az életemben, mint hogy nem voltam jófej. De addig, ameddig én a Te nevedet forgatom, amikor azt kérdezik tőlem, hogy szerintem ki van kompetens forgatókönyvíró Magyarországon (hogy van-e foganatja az más kérdés, az megint csak árulkodik valamiről a kérdezőket illetően), addig nem hiszem, hogy Neked ilyen formában kellene leoltogatnod engem. Nem vagyok az ellenséged, és nem vagyok a hülyegyereked. Nem szorulok a nevelésedre, Neked viszont nem ártana úgy tűnik egy média-kritikai gyorstalpaló. Vagy Te úgy gondolod, hogy Pákó és Szerecsétlentamás valóban összeverekedtek a Mokka stúdiójában? Szerintem nem. Persze én vagyok a hülye, mert szóltam, hogy vedd fel a kalapodat, mert piszkos lesz. Csak én úgy gondolom, hogy a Te neved értékesebb annál, mint hogy blamáld magadat azzal, hogy lerakod valaki elé, aki nem érdemli meg.

Nincs Che Guevara hozzáállás Gábor. Kérdezd meg a kispatkányt a labirintusban, hogy ő ismeri-e a benefit of the doubt fogalmát a rázós ajtónál. És ne tegyél úgy, mintha Te nem jártál volna ebben a labirintusban, mert vagy nem mondasz igazat, vagy nagyon gyorsan felejted el, hogy honnan érkeztél. Részemről ennyi. Nem kívánok Veled összeveszni, de nem szeretném, ha még egyszer alámrúgnál ilyen dumákkal. Úgy látom, azzal, hogy meg tudsz csinálni egy Jedi mind tricket, kicsit meglegyintett az Erő sötét oldala (ez nem teljesértékű hasonlat, nem gondolom, hogy Gruwnalsky Ferenc maga a Császár, és a Simó-osztály egy kisebb csapat sith-lovag). De maradjunk annyiban Gábor, hogy én már rég megérkeztem oda, ahova Te még el sem indultál. Ez nem nagyképűség, ez nem rosszindulat, és nehezen is mondom ki, mert sokat gondolok Rólad - csak úgy látom Te nem kezelsz a helyemen engem. Hogy is tehetnéd, itt állok egy nick mögött, és vitatkozom mindenkivel (állítólag. Szerintem nem). De ha megcsinálod a házi feladatodat, akkor esetleg látni fogod, hogy van okom a pesszimizmusra (de nem is kell, hogy megcsináld, mert ha egy kicsit olvastad ezeket a fórumokat, akkor láthatod, hogy én még mindig itt küzdök a rendszerrel, ahelyett, hogy csak a saját gesztenyémet kapirgálnám. Persze lehet, hogy Neked van igazad, és úgy kell csinálni, ahogy Ti, és a külföld felé fordulni segítségért, de ezt csak az idő mondja meg. Másik részről pedig a Ti rendszeretek hibája ugyanaz, mint mindené a XX. századi Magyarországon - nincs önerő, mindent a tehetségeink kimenekítésére alapozunk, és aztán verjük a mellünket, hogy ő is magyar). Úgyhogy vita lezárva, örülök, hogy itt vagy, örülök, hogy bájosan naív vagy (ami nem vagy, csak betoltad most az Ördög ügyvédje figurát), de gondolkozz már el, hogy kinek mivel próbálsz meg beszólni? És emlékezz vissza 23 éves korod elé, amikor még nem voltál story editor, meg nem írtál könyvet, és nem tanítottál forgatókönyvírást, és nem voltál az, aki! És találj megfelelő hasonlatot, mert ha engem a meg-nem-értett művészhez raksz, az olyan, mintha Mundruczó Kornélnak az Amerikai Pite 6-ot adnád DVD-n Karácsonyra. Maradok tisztelettel:

A jó öreg gyanús Charlie

előzmény: kriglergábor #7

2007. december 4. kedd, 15:00 7. | kriglergábor
Charlie, lehet, hogy igazad van, de lehet, hogy nincs. Benefit of the doubt, ezt úgy hívják a németek. Nem ismerem Neményi Ádámot, azaz egyszer találkoztunk, kellemesen elbeszélgettünk, ennyi. De ha már odáig eljutott, hogy egyáltalán tudja, mi az a script doctor, mire való, illetve hogy egy forgatókönyvet át szoktak írni/íratni, azaz nem forgatjuk le a legelső elkészült változatot, akkor azt mondom, a mezőny előtt jár. Lehet, hogy nem sokkal, de én várok, adok neki egy esélyt, mielőtt összehordok egy talicskányi fikát.
Nekem nem szimpatikus ez a súlyos che guevara hozzáállás, hogy mindeki hüje, csak én, a meg nem értett művész nem. Az ember 23 éves koráig kábé elmegy, aki viszont rajta marad azután is, az nekem gyanús.

előzmény: torolt felhasznalo #6

2007. december 4. kedd, 14:30 6. | torolt felhasznalo
Gábor!

Mit szívsz? Adjál már belőle! Ugye Te se gondolod, hogy amit leírtál az az igazság. Mert ha ez így lenne, az valóban jó lenne. De azért szerintem ne kérdezd meg Szőllősi Györgyöt, hogy mit vett a 12 misiből (vagy akár 4-ből). De ha Te jobban tudod, nyugodtan oszd meg velünk, hogy mi lett a 12 millával. Addig bocsásd meg nekem, hogy ha én majd megfulladok a röhögéstől, hogy 12 millióból van egy irodalmi forgatókönyv, amit majd állítólag átnézetnek. És ha a film ezután is szar lesz, akkor majd jön a duma, hogy: "látjátok mennyit költöttünk fejlesztésre, oszt mégis szar lett. Kár ezekbe a pénz, mert tehetségtelenek, Magyarországon nincs jó forgatókönyvíró, írjanak a rendezők". Kész, köre bezárult. Szóval tedd már meg, hogy a hülye PR-dumát a Te szinteden minimum elhatárolódással jutalmazod, és csak úgy emelgeted a kalapod, ha megosztod velünk is, hogy mielőtt. Mert én jelenleg azt olvastam csak ki ebből, hogy Neményi Ádám "állítólag elköltött 12 millió forintot, amiből 4-et biztosan megkapott az MMK-tól, egy kockázatmentes projectre" (képzeljük csak el a Rátkay klubot benépesítő B-közepet, amikor valaki felplankolja a médiában, hogy az MMK nem érzi kötelességének a Nagy Magyar Fociistenség életének feldolgozását - ami egyébként lehet, hogy annyira nem is érdekes, viszont jó sokba kerül majd rekreálni, amiből lehet sikítani meg utazgatni, meg faszomtudja), és "állítólag ebből a pénzből készült egy irodalmi forgatókönyv, amit állítólag script-doktorOK és forgatókönyvíró-szakemberEK vettek kezükbe, hogy feljavítsanak" (tudom, hogy senki sem vagyok, de az én ismeretségi körömben senki nem újságolta, hogy rewrite-olja a filmet, pedig... - de lehet, hogy csak nem mondták, vagy nem ismerek elég sok embert. De lehet, hogy Te meg a Balázs írjátok újra? More power, nekem nem fáj, akkor viszont A) nyugodtan el lehet mesélni itt a fórumon, hogy együtt örüljönk, hogy mégis van változás és nem csak duma, B) még ha mind a 12 milláról meg is mutatták Neked a számlákat, akkor is illik diszkréten hallgatni egy ilyen hülyeség hallatán. Aki ugyanis Rudolf Pétert kéri fel rendezőnek az eleve nem áll a helyzet magaslatán. Esetleg fel fogja kérni Antal Nimródot a főszerepre? Vagy Réz Andrást a vágásra? Ugye érted mire gondolok a suszter meg a kaptafája kapcsán...)

Jó munkát, és Neked legyen igazad, de látatlanba le merem fogadni egy lobotómiában, hogy ez így kamu. Talán egy része igaz, de Neményi Ádám sajátkezűleg operálhatja ki az agyam frontális lebenyét, ha tévedek...

előzmény: kriglergábor #3

2007. december 4. kedd, 14:29 5. | admin
frank,
ez --> Puskas: The Legend of the Magical Magyar (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0829269

az almási-féle dokfilm, ezzel párhuzamosan készül a játékfilm, erre kapták a 4 milliót előkészítésre.

előzmény: f.r.a.n.k. #4

2007. december 4. kedd, 11:53 4. | f.r.a.n.k.
ha a 12millát az író(k) kapták a forgatókönyv első változatára, akkor itt nem lesz forgkönyvíró sztrájk :/

http://www.puskasfilm.hu

Puskas: The Legend of the Magical Magyar (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0829269

2007. december 4. kedd, 10:24 3. | kriglergábor
Valóban nem semmi, és le a kalappal, nem igazán ismerek olyan producert itthon, aki akár egy fillért is tenne normális fejlesztésbe (mondom ezt úgy, hogy a projektet nem ismerem egyáltalán, de az igyekezet dícséretes.) Ez lenne az alap, mint ahogy nálunk civilizáltabb helyeken már ez is, igen régóta. (Bár ha jól sejtem a 12 mega nem egy az egyben a könyvre ment el, pedig az sem lenne sok, sőt...)

előzmény: filmhus #2

2007. december 4. kedd, 09:55 2. | filmhus
Neményi az MMK-döntéshez azt fűzte hozzá továbbá, hogy a legfontosabb kiderült számukra: a Közalapítvány szándéka a film támogatása, és elfogadták, hogy nemzeti ügy a világhírű magyarról készülő film. Eddig az elnyert négymillió forint háromszorosát költötték az előkészületekre: ennek eredménye, hogy elkészült – Szőllősi György vezényletével – az irodalmi forgatókönyv, amelyet most script-doktorok és forgatókönyvíró szakemberek vettek kezükbe, hogy az rövidesen filmes forgatókönyvvé váljék.

12 milliot koltottek elokeszuletre es lett egy irodalmi (!) forgatokonyv, amit meg script doctorokkal atragatnak? Hat nem semmi...

2007. november 29. csütörtök, 19:02 1. | csuja
... ifistaként a Vasas csapatában játszott ígéretes tehetségként, ám később a színészi pálya mellett döntött), tehát „ismeri és szereti a futball-öltözők közegét, és sokat jelent neki Puskás Ferenc személye.”

Ennél komolyabb referenciával kevesebb méltó rendező rendelkezik.
Lábosból enni gusztustalan! Ezek szerint igaz: az iráni barbár népség!

DOSSZIÉ
Cannes 2012
Magyarok a 65. cannes-i fesztiválon: Stalter Judit, Pálfi György, Divinyi Réka, Dettre Gábor, Szabó Simon, Géczy Dávid és Dombrovszky Linda a Croisette-n. bővebben

Article ikonFavorit a francia versenyfilm, visszatért Jean-Louis Trintignant