A Weekend nyerte a Hartley-Merrillt

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. március 10. szombat, 19:47

rendezés  

egy oldalon
4-1  /  4

2007. március 12. hétfő, 16:22 4. | napraforgo
helloka

nem, kinn nem producereknek kell viritani hanem egy kinnti zsurinek, akik irok, rendezok, producerek stbstb.bol allnak...:)

igen nemzetkozi verseny de magyar forduloval tehat nem siman egy amerikai verseny sot amerikaiak nem is palyazhatnak erre /ahogy irtam nem az amerikai megfilmesites, eladas a cel hanem h az egyes orszagok konyveit segitsek, felhivjak rajuk a figyelmet stb./ ettol meg lehet h valaki pl. koprodukciokent csinalja meg a filmjet....de ez mar a versenynek nem feladata

előzmény: screen #3

2007. március 12. hétfő, 15:23 3. | screen
Jó majd legközelebb kérdezősködöm...amíg a válaszoló idegesen rá nem pillant az órájára, és csak annyit mond "ne haragudj"...:))

A producerek. Hár erről beszélek Én is!!! Ha a győztes könyv kimegy akkor nem a magyar, hanem az amerikai producerek felé kell "virítani".. nem...????
Ez nem magyar, hanem nemzetközi verseny..nem..??

előzmény: napraforgo #2

2007. március 12. hétfő, 12:07 2. | napraforgo
hello,
miert nem kerdezted meg az illetekeseket ott a helyszinen? biztos szivesen megvalaszoltak volna a kerdeseidet.
nincs ellentmondas mivel a palyazat a helyi ertekeket szeretne tamogatni, elonyben reszesiti a valamilyen formaban kulturalisan relevans torteneteket. /de ez nem kovetelmeny es az sem igaz hogy mindig a kimondottan magyar temaju konyvek nyernek/nyertek.
ami a megfilmesitest illeti, az tovabbra is tobbnyire a producerek kompetenciaja, a palyazat csak segiteni tudja a nyertes konyvek utjat. a tavalyi nyertes konyv megfilmesitese pl. ezevben varhato. koszi.

előzmény: screen #1

2007. március 10. szombat, 19:47 1. | screen
Ott voltam az átadón. (Egy ismerősömet kísértem el..)
Egy dolgot nem értek. Ez ugye egy nemzetközi forgatókönyv pályázat. Mégis minden évben kimondottan magyar témát díjjaz elsősorban a zsűri. Ez azért ellentmondás mert ha az elsőt kiviszik LA.-be, és lefordítják angolra, biztos hogy "harapni" fognak a sztorira...???. Én érdeklődve nézném meg a magyar yuppie-k, és a csángók történetét, de kérdés hogy akár nyugat eu.ban vagy az usa-ban is így lenne-e... (Egyébként az utóbbi évek győzteseinek hol van az elkészült filmje...? Hőség, Showtime... amire emlékszem... Ami meg elkészült az is "csak" itthon lett film... Talán Gárdos Éva Amerikai rapszódiája kivétel, bár félig az is magyar sztori...

Szóval Én azt nem értem hogy miért nincs egy klasszikus amerikai történetvezetésű igényes forgatókönyvírói pályázat. (Ha már az a cél hogy lefordítják, és küldik Usa-ba, és ott ugye a profit meg a pénz stb..)
A haverom is azt kérdezte hogy akinek ilyen története van az hova fordulhat, feltéve hogy nem ismeri A. Wajna-t, vagy Joe Eszterhas-t vagy Kottai Lajos-t

Szóval nemzetközi a pályázat, de magyar történet arat minden évben

Hm...!
Lábosból enni gusztustalan! Ezek szerint igaz: az iráni barbár népség!

DOSSZIÉ
Cannes 2012
Magyarok a 65. cannes-i fesztiválon: Stalter Judit, Pálfi György, Divinyi Réka, Dettre Gábor, Szabó Simon, Géczy Dávid és Dombrovszky Linda a Croisette-n. bővebben

Article ikonFavorit a francia versenyfilm, visszatért Jean-Louis Trintignant