King Kong

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. december 16. péntek, 02:41

rendezés  

egy oldalon
11-1  /  11

2006. január 4. szerda, 01:40 11. | filmhu
Szerintem a forgatókönyvrészlet helyes. Köpjetek le, ha nem tetszik, de egy jó rendezővel ezt nagyon komikusan meg lehetne csinálni. Meg jó színészekkel, akik nem ripacskodnak, meg nem játszanak túl, hanem tudják, hogy mi az a "kamera", és hogy mit jelent annak játszani. Persze jön még ehhez sokminden - beállítások, vágástempó, bla-bla, de a jelenet jó alap. Kérdés, hogy milyen a könyv, mert a Magyar Vándorban is voltak poénos jelenetek, csak forgatókönyvnek volt kevés az, hogy van benne poén (nézőszám ide, nézőszám oda). De ha nem ugranak rám, mert meg merem kérdezni, engem is érdekelne, hogy hogyan akarják ezt a New Yorkos dolgot megoldani ÉLŐ KÜLSŐK nélkül. Kb. mint az Ong-Bakban? Na mindegy. Már nem merek kételkedni, csak a kíváncsiságomat fejezem ki, és reménykedem, hogy a könyv egészében megvan az a szaktudás, ami alapján nem csak azt fogják mondani a nézők, hogy "hát volt benne pár helyes jelenet". Ez ugyanis kevés a sok nézőhöz. Juj, számra ütöttem, nem szabad károgni, sem gondolkodni, sem óvatosnak lenni. Akkor hát, durr bele a lecsóba!

2006. január 3. kedd, 22:12 10. | torolt felhasznalo
Durva. Gazdag Gyula CGI-jal építi majd fel a századfordulós Pestet, Enyedi ugyanígy computerekkel a 30-as évek New Yorkját. Mi jöhet még? Janisch Attila új filmjében computeranimált lovakon lovagolnak bús, depresszív, eltévedt asszonyok a nádasban (amit blue screen előtt vesznek fel). Vagy Gyöngyössy Bence computerrel feléleszti Sinkovits Imrét és leforgatja az Egri csillagok remake-jét, amiben a várat viszont az Enyediék által használt egyedülálló szoftvermegoldással építik fel, temészetesen a virtuális térben?

Ha nem vigyázunk, a végén nem marad magyar "filmrendező" itthon. A hollywoodi stúdiók éhesek a tehetségre... és embereik nagy bőröndnyi pénzekkel már úton vannak. Beware.

2006. január 3. kedd, 18:04 9. | f.r.a.n.k.
http://filmvilag.hu/xereses_aktcikk_c.php?&cikk_id=2205&gyors_szo=%257Cszel%25EDd%257Cinterf%25E9sz&start=0

mosógép és számítógép? engem ez arra a cseh sorozatra emlékeztet, amikor egy csapat tudós visszamegy az időben, hogy megmentse a fiatal Einstein feljegyzéseit...

előzmény: torolt felhasznalo #8

2006. január 3. kedd, 17:34 8. | torolt felhasznalo
hát az tény, hogy Enyeditől lehet tanulni. Állítólag elkészítette a magyar mátrixot, a Szelíd Interfészt.

"Enyedi Ildikó - Szelíd interfész c. - filmjéről mondja a mai Népszabadságban: "Az egyik helyszín egy mai alföldi falu, a történet kiindulópontja a helyi teleház jellegzetes intézménye az informatikai lemaradással küszködő Magyarországnak. A helyi kamaszok csupa fiú egy, a harmincas évek New Yorkjában játszódó lövöldözős játékkal játszanak. A főszereplő lány nézi a játékot, de őt nem érdekli a harc, ezért észrevesz olyasmit is a képen, amire a többiek nem figyelnek oda. Az 1939-es New York-i utcaképen néhány furcsa figurára bukkan: Szilárd Leóra és Teller Edére, amint éppen Albert Einsteinhez igyekeznek, aláíratni vele a Szilárd által fogalmazott levelet. Ez a levél, amelyet aztán Einstein támogatásával küldenek el Roosevelt elnöknek, kiváltója annak, hogy Amerika elindítja Manhattan-terv néven az atomkísérleteket."

"Mikor kezdi a forgatást? Lesz amerikai helyszín is?

Valószínű, hogy novembertől már előkészíthetjük a felvételeket. Nem megyünk Amerikába. New Yorkot számítógépen építjük fel, többek között a Graphisoft segítségével. Ebben a világban mozognak a színészeink.

| Eszerint az 1939-ből vett, számítógépes figurákat is hús-vér színészek játsszák.

Igen, de trükkel egy kicsit visszarontjuk őket, hogy úgy nézzenek ki, mintha nagyon ügyes komputeranimációk lennének. "

http://www.telefalu.hu/service.php?act=irattar&did=9&fv=259

Hát ez nagyon izgi. Alig várom. Hiszen mi is tudunk ilyet, nem csak a hüje jenkik.

2006. január 3. kedd, 00:42 7. | akiboj
Ugy hallottam Enyedi Ildiko

Tobbszor elofordult mar allitolag h egymast koveto evben is inditottak rendezoszakot - operatort tavaj elott is inditottak, nem csak tavaj. de hogy miert? ki tudja... tavaj volt egy kissebb szemleletvaltas, es tenyleg inkabb a gyakorlatra mentek ra, a szakmai tudasra, a ratermettsegre - sztem tenyleg ugyes fiatal rendezo-palantakat vettek fel, meglatjuk majd a filmjeiket...

Egyebkent talan ebbol a szemleletvaltasbol kovetkezve: talan tobb embernek akarnak lehetoseget adni h aztan kirostalva egy-ket ev utan valoban csak a tehetsegesek maradjanak benn? talalgatok...

előzmény: filmhu #6

2006. január 2. hétfő, 23:37 6. | filmhu
mer? kiváncsi vagyok...nyugi, ha protkós lennék, nem kérdezgetnék ilyesmit. meg arra is, hogy hogyhogy megint indul.

2006. január 2. hétfő, 13:19 5. | torolt felhasznalo
számít?

2006. január 1. vasárnap, 21:45 4. | torolt felhasznalo
offtopoc: Tudja vki, ki indít filmrendező szakot 2006-ban az SZFE-n?

2005. december 17. szombat, 16:57 3. | torolt felhasznalo
Olvasók, akik egyetértenek a kritikámmal? Az ítéletnap közeleg, érzem...

Egyébként felhívnám az érdeklődők figyelmét, hogy a 33-as változat - szenzációs film, a Jacksonénál fényévekkel jobb, sőt, a hollywoodi korai horrorklasszikusok (Frankenstein, Drakula, stb.) közt a kedvencem - januárban kijön nálunk dvd-n. Enyhén szólva érdemes megvenni: nekem nemrégiben jött meg az amerikai dvd (mikor megrendeltem még nem tudtam hogy nálunk is kiadják), és a filmet nézve döbbenetes, mennyire NEM öregedett: tökéletes akció-horror-kalandfilm.

2005. december 16. péntek, 11:35 2. | torolt felhasznalo
Fura volt, mert a LOTR-nél is ilyen érzéssel jöttem ki: valahogy idomtalanul készít filmet ez a pali és csak többszöri nézésre kezdi meg az ember megszeretni a filmjeit.

Sok hiba van a filmben, de ami még mindig bájos Jacksonnál: mindegy, hogy mennyi lóvét tesz bele, mindig úgy néznek ki a filmjei, mint egy függetlenfilm, olyan durva az egész.

A Brontosaurusok, a denevérek és az óriás rovarok miatt meg seggbe kéne rúgni (mintha nem tudtak volna igazi kalandot kitalálni a hősöknek).

2005. december 16. péntek, 02:41 1. | torolt felhasznalo
Félelmetes volt olvasni ezt a kritikát: hazafelé menet a moziból szinte szóról szóra ezek a gondolatok jutottak eszembe. Kissé aggódtam, hogy csak én látom így, de úgy látszik tényleg nem bennem van a hiba...