Fűrész

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. február 4. péntek, 16:52

rendezés  

egy oldalon
8-1  /  8

2009. március 20. péntek, 21:41 8. | Mermaid
Az ismerettségi körömben páran szószerint szörnyűlködtek ezen a filmen. Én kb 2 hónapja vettem meg DVD-n és azóta szinte mindennap belenézek...

Véleményem szerint a "Fűrész" max csak 10%-ban életszerű. Amúgy ez egy abszolút fiktív történet. Már rögrön ha a kezdését megnézzük, rá is jöhetünk erre. Hiszen Adam felébred a kádban a víz alatt. De könyörgöm! A víz alatt aludt??? Az életben ez lehetetlenség. A másik meg a Jigsaw bábu! Na az szerintem nem rémisztő, hanem jópofaXD

Szóval szerintem ezt a "Fűrészt" senkinek sem kéne "jaj ilyen meg olyannak" vennie. Ez csak egy kitalált (abszolút fiktív) történet. Legalábbis én nem tudok róla, hogy az életben is járkálnának fekete-fehér arcú bábúk a kis bringájukon...

2006. március 14. kedd, 16:07 7. | mollybaba4
Ehhez nem leht nem hozzaszolni. Szerintem egy filmben nem csak a hibakat kell keresni, hanem a jo dolgokat is, ettol teljes a film. Nem tudom, mit keres kritikuskent az ilyen, aki allitolag remekul tud filmet kritizalni, csak persze az interpretacio pocsek, ugye?:| Csatlakoznek az elottem szolokhoz: ha ilyen jo szeme van, a jo reszeket miert nem irta bele a "kritikajaba"?????

2005. június 28. kedd, 14:12 6. | torolt felhasznalo
Nya, ilyet nem hagyhatok szó nélkül. Bár ezt nem nevezném horrornak, ilyen filmekből igen sokat láttam, de itt fél óráig a vége után csak a bizonyos bébetűsszót tudtam mondogatni. Engem azért lenyűgöz, hogy egy rendező elsőre ilyet csinál, ha a színészektől elvonatkoztatunk, szerintem a nyomasztó hatás megvan, és elgondolkodtató. A cikk írója kihagyta a mondanivalót "elemzéséből", és a hibákra építette fel a kritikáját, ha ezt lehet annak nevezni. Nem szeretem az ilyet. Ha már ily sasszemekkel rendelkezik a tisztelt író, akkor a pozitívumok miért kerülik el figyelmét?

2005. május 3. kedd, 14:13 5. | torolt felhasznalo
Ehhez hozzá kell szólnom;

Szerintem a Fűrész a színészek tagadhatatlanul rossz játéka ellenére sem rossz!
Sőt, szerintem egész nézhető (pláne ha a mai horrorokhoz viszonyítunk)
A végén a csattanó jobb nem is lehetne.
Én nem érzek akkora hasonlóságot a Hetedik és a Fűrész közt sem.
A Hetedikben Kevin Spacey meg akarta büntetni a bűnösöket (ha jól emlékszem) itt pedig erről szó sincs, a gyilkos legfeljebb az élet értékére tanít.
Szóval szerintem a film nem olyan rossz, mint amilyennek a mélyen tisztelt cikkíró írta.

2005. március 10. csütörtök, 02:42 4. | Gallion
A kritikában egyrészt semmiféle spoiler nincs. Másrészt remekül összefoglalja ennek az értékelhetetlenül rossz filmnek a hibáit.

2005. február 8. kedd, 16:33 3. | torolt felhasznalo
Még adalék, hogy nem illik kedves "kritika" író úr/hölgy szét spoilerezni a kritikát! Hátha van olyan elvetemült, hogy mégis szeretné megnézni a filmet, és idő elött nem örül ha lelövik a poénokat...

előzmény: torolt felhasznalo #1

2005. február 7. hétfő, 12:26 2. | dzsotu
Tisztelt cikkíró!
A színészek tényleg nem jók (Elwesen én is csak röhögtem a végén), a sztori valóban összelopkodott (Kocka, Hetedik...), a flashbackes megoldás szintén olcsó.
DE: A félmisis költségvetéshez képest teljesen rendben van a film, még ha a fenti hibák nem is az anyagiakból következnek. Trashnek hívják az ilyet, és ennél nem akar több lenni - ebben talán egyetértünk. Nem eredeti, de van története, véres, izgalmas, fordulatos (pláne a vége!!!): MŰKÖDIK!
Jó kis horror - ezért szeretik annyian.
Ennyi.

előzmény: torolt felhasznalo #1

2005. február 4. péntek, 16:52 1. | torolt felhasznalo
talán legközelebb nézd is meg a filmet kritikaírás elött tökikém.
s talán alá is írhatnád ezt a kritikának nehezen nevezhető valamit.
no de sebaj, lesz ez még így se.
Lábosból enni gusztustalan! Ezek szerint igaz: az iráni barbár népség!

DOSSZIÉ
Cannes 2012
Magyarok a 65. cannes-i fesztiválon: Stalter Judit, Pálfi György, Divinyi Réka, Dettre Gábor, Szabó Simon, Géczy Dávid és Dombrovszky Linda a Croisette-n. bővebben

Article ikonFavorit a francia versenyfilm, visszatért Jean-Louis Trintignant