Tóth OrsiA teljesen meggyógyult és újjászületett Johanna elveszíti emlékezetét. Miután semmit sem tud rokonairól vagy barátairól, az orvos a kórházban tartja és ápolónővé kezdik képezni. Johanna ekkor fedezi fel szokatlan gyógyító erejét. (A kritikus itt csupán egy apró problémára hívja fel a figyelmet: csak azt látjuk, ahogyan férfiakat gyógyít, de vajon hogyan ápolja a nőket és a gyerekeket?) Johanna módszere persze bossztantja az orvosokat és a nővéreket. Van aki szajhának nevezi, leginkább pedig éppen a Johannába szerelmes orvost zaklatja fel a különös gyógymód.

A nyitó jelenet után Mundruczó a kórházi belsőkre korlátozza a film tereit. A Hollywood Reporter tudósítója kiemeli a színvilágában is erőteljesen ábrázolt atmoszférát, a színészek és az énekesek "bámulatosan pontos" játékát, valamint a zenét, amely a lepusztult kórházba az előkelőség erőteljes érzetét viszi be.

"Tóth Orsi emlékezetes alakítást nyújt Johanna szerepében, megragadja a hősnő könyörtelen elszántságát a jó ügy szolgálatában, és rendületlen odaadását a feladatnak. A film valódi felfedezés a Cannes-i Filmfesztiválon", zárja kritikáját az amerikai újságíró.