Az Aranycsirke szavazás után döntöttek úgy, hogy elkészül az Üvegtigris 2.Az Üvegtigris folytatásának ötlete már a forgatás után két évvel megszületett, és bár rendelkezésre állt egy forgatókönyv is, sokáig hezitáltak, hogy érdemes-e belevágni a következő epizódba. Pataki Ági, a film producere a filmhu-nak elmondta, hogy a végső megerősítést a DVD-megjelenés sikere után az Aranycsirke szavazás adta meg számukra, ekkor döntöttek úgy, hogy elkészül az Üvegtigris 2.

Kapitány Iván, az előző rész társrendezője már nem része a produkciónak: önálló cégével, a Filmservice-szel készíti éppen saját filmjét Kútfejek címmel. Pataki Ági és Kovács Gábor kezében maradt a Filmpartners gyártó cég, és ezzel együtt a film jogai is, így Kapitány nélkül kezdték meg Rudolf Péterrel a tárgyalásokat a folytatásról.

Az előkészítés már évek óta zajlik: eredetileg több helyszínen tervezték folytatni a sztorit, ám végül az első részben megismert helyszínen követhetjük nyomon a hat főszereplő szerencsétlenkedését. A forgatókönyvet az Üvegtigris első részéhez és Kapitány Iván Kútfejek-jéhez hasonlóan Buss Gábor Olivér jegyzi, ám ezúttal Rudolf Péter is közreműködött az Üvegtigris történet kialakításában.

Az első epizódban megismert helyszínen folytatódik a történet öt évvel később: Lali fejlesztésre vonatkozó tervei nem maradtak álmok, az Üvegtigris elnevezés a büfé helyett jelenleg egy panziót takar a már ismert tó partján. A produkció körülbelül harmincöt napot forgatott Tinnyén, a nyári esőzések komoly gondokat okoztak a stábnak.

A film főszerepében ezúttal is a rendezőt, Rudolf Pétert láthatjuk, de az első rész hatosfogatából mindenki fel fog tűnni a vásznon: Reviczky Gábor (Gaben), Csuja Imre (Csoki), Gáspár Sándor (Róka), Szarvas József (Cingár), és természetesen Horváth Ottó (Sanyi). A mellékszereplők is változatlanok: Selmeczi Roland, Gesztesi Károly, Kecskés Karina és Básti Juli.

A Filmpartners gyártásában készülő film producerei Kovács Gábor, Pataki Ági és Kolozsvári Tünde. Kovács Gábor még márciusban arról nyilatkozott a filmhu-nak, hogy az Üvegtigris 2-nek nyernie kell az MMKA pályázaton, de jelenleg a filmben állami szerepvállalás nincs, a produkció kizárólag magántőkére épít. A szponzori pénzek begyűjtése mellett koprodukciós partnerekkel is folytatnak tárgyalásokat.

Kapitány Iván távozásával új operatőrre is volt szüksége a filmnek: a produkció ebbe nem szólt bele, Rudolf Péter választása pedig Vecsernyés Jánosra esett. Az elkészült anyag vágásáért pedig a Fekete Kefe vágója, Kiss Wanda felel. 

A fapados Üvegtigris 2 cím mellé a jól hangzó alcím kitalálása még folyamatban van. A mozikban 2006. januárjától lesz látható az Üvegtigris második része a Budapest Film forgalmazásában, előreláthatólag harminc-harmincöt kópiával országszerte. Az első rész négy évvel ezelőtt százharmincezer nézőt vonzott a hazai filmszínházakba, majd a DVD/VHS megjelenése után is elkelt belőle húszezer példány.