sex hikaye

Özvegy menyasszonyok (Özvegy menyasszonyok)

70 min,
crime B & W Hungarian

Crew

director Viktor Gertler
  writer Ágnes Fedor
  screenwriter Nándor Kovács , Anna Borhy , Imre Bencsik
     
  director of photography Ottó Forgács
  editor Sándor Boronkay
     
  music Szabolcs Fényes
     

Cast

Kormos József Dezső Garas
  Zsuzsa Erzsi Máthé
  Kalocsai Pál János Rajz
  Kovács Péter rendőrőrnagy Sándor Pécsi
  Sándor Szakács
     

Synopsis

Ebben az 1964-es filmben egy egyéni lázadás krónikáját követhetjük nyomon. Eltűnik egy taxisofőr, akit leütöttek a támadói. Ám nem a manapság sajnos divatossá vált rablásról van szó. A nyomozás során kiderül, hogy a helyzet fordított. A taxis a bűnös. A vétke: házasságszédelgés.
A nyomozást vezető rendőr őrnagy (Pécsi Sándor) nem érti, hogy a végül megkerült, cseppet sem jóképű sofőr miként tudta levenni a lábáról azt a hét(!) hölgyet, akik mind hősünk menyasszonyának vallják magukat. Aztán hiába próbálja meg eltanulni és alkalmazni a trükköt, neki nem megy a csábítás. A csábítás trükkje ugyanis az, hogy belülről érezze szabadnak magát, aki hódításra vállalkozik. Egyenruhában, s nős férfiként nem megy a dolog. A végére aztán - mintegy büntetésül - taxisunk is elveszti a függetlenségét. Ha már az ország, a hazája nem lehet független, miért épp ő maradjon az. Be kell vonulnia - nem a börtönbe, hanem valami olyasmibe, ami számára talán még fogságnál is rosszabb: a házasság révébe. Bár, ahogy elnézzük, nem lesz rossz dolga ott sem, mert kénytelenségből cserbenhagyott, "özvegy menyasszonyai" előbb-utóbb gondoskodnak erről.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!