sex hikaye

Az Árpád-kor templomai (Az Árpád-kor templomai)

documentary series video
educational Color Hungarian

Crew

director István Szakály
  screenwriter István Szakály
  producer Gábor Török , András Fényes
     
  director of photography Péter Czabarka
     
more crew további stábtagok
  Production company Master Pro Kft.
     
     

Synopsis

Egy-egy jeles évfordulóra, ünnepre mindenki szereti kicsinosítani önmagát és háza táját. Így van ez a legkisebb közösség, a család, egy-egy település, de egy ország esetében is. Különösen akkor, amikor ez az ország, Magyarország, államisága Millenniumát ünnepli. Az elmúlt években a kulturális kormányzat több száz millió forintot áldozott arra, hogy régészek, művészettörténészek és műemléki szakemberek felkutassák és megszépítsék, kicsinosítsák az Árpád-kor építészeti emlékanyagát, legyen az dombtetőn, fák árnyékában pihenő falusi kistemplom, vagy erdők sűrűjében meghúzódó, sokszor már el is feledett rom.

Az Árpád-kor templomait feldolgozó sorozat (eddig húsz epizód készült el) készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé célként, minthogy feldolgozzák, s így a tévénézőkkel is megismertessék a magyarországi, majd a magyar történelemhez kapcsolódó, kárpát-medencei, középkori építészeti emlékanyagot.

Plot keywords

church
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!