sex hikaye

Mozi zongorára (Mozi zongorára)

short 35 min, video
film etude B & W Hungarian

Crew

director Sándor Silló
  screenwriter Sándor Silló
  producer Péter Móczán
     
  editor Pol Jolanda Di , Gábor Őze
  music Béla Bartók
     
     
  Production company EPS Kft.
     
     

Synopsis

Bartók Mikrokozmoszának apró játékai néha szemlélődésre, néha gyors táncra, néha drámai váltakozásra, néha frivol kapcsolódásra hívják az archívum képeit, 21 filmetűdben.

A magyar történelem XX. századi tragédiáit, az emberi sorsok drámáit ábrázoló képsorokat sokszor láthatjuk a történelmi ismeretterjesztő filmekben, amelyekhez gyakran társítják Bartók zenéjét súlya, pátosza miatt. Talán azért is használják ezeket a remekműveket, mert a XX. század zenéjének sajátos fókuszpontja Bartók életműve, - modernség és tradíció ? olyan teljesség, amit a benne érintett zenei motívumkincs folytán a sajátunknak érzünk.

A filmes történelmi ábrázolásokból azonban mindig kimarad a történet igazi főszereplője, a kisember, akivel a nagy kataklizmák megtörténnek.

A mikrokozmikus történetekre soha nincs idő és figyelem, pedig a régi híradók és dokumentumok alkotói felvették ezeket a mikro történéseket is, amelyekben - a cseppben a tenger elv alapján - ott tükröződik a fősodor drámája is. Bartók Mikrokozmosza is ilyen: apró játékai néha szemlélődésre, néha gyors táncra, néha drámai váltakozásra, néha frivol kapcsolódásra hívják az archívum képeit.

Plot keywords

history, music
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Houston WorldFest: Platina Remi Award

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!