sex hikaye

Székelyföldi szolgasorsok (Székelyföldi szolgasorsok)

documentary 59 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Attila Moharos
  producer Gyögy Fülöp , György Durst
  director of photography Béla Körtési
     
  editor Péter Boda
  music Tamás Szarka
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Ágnes Ambrus
  Ágnes Fülöp
  Csaba Fülöp
  Ferenc Pál
  Fülöp Csaba id.
     
more cast további szereplők
  Production company Centrál Filmstúdió Kft.
     
     

Synopsis

A szolgaság intézményének régi hagyományai vannak Erdély-szerte, így Székelyföldön is. A századfordulón például Kibéd község lakosságának több mint fele szolgált, illetve volt cseléd gyermekkorában. Ennek részben gazdasági okai is voltak.

A Fülöp testvérek története 1999-ben kezdődik, amikor Levente gyermekként került el Atyhára szolgának, és 2004-ben, felnőtté válásával fejeződik be. Levente, majd később testvére, Csaba sorsán keresztül ismerjük meg a modernkori szolgaság helyhezkötő, s abból kibontakozni nem tudó történetét. A két testvér erős igyekezete és akarata vajon elég lesz-e a szolgaságtól való elszakadáshoz? Közben felvették a kapcsolatot még két testvérükkel, akik jobb körülmények között élnek és tanulhatnak. Sikerül-e együtt a négy testvérnek az élet-kezdés, a szülőktől elhagyatottan?
Levente mondja: "Én azt gondolom, hogy továbbra is dolgozok, és küzdök az életért".

Plot keywords

slave, transylvania
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!