sex hikaye

Népesség Istentől, népesség embertől (Népesség Istentől, népesség embertől)

documentary 54 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director Gábor Xantus
  director of photography Gábor Xantus
  editor János Tárkányi
     
  music Áron Xantus
     
more crew további stábtagok
  Production company Cinema-Film Kft.
     
     

Synopsis

Dokumentumfilm az erdélyi magyarság demográfiai sorskérdéseiről. A legutóbbi romániai népszámlálási adatok riasztó statisztikája szerint az elmúlt tíz esztendőben az ottani magyarság lélekszáma 200 ezerrel csökkent.
A film alkotói több tájegységre kiterjedő demográfiai-szociográfiai kérdéseket vizsgáltak a népességfogyás perspektívájából. Tömbben, szórványban és - ez egy új kategória - a kihalás utolsó óráiban élő közösségeket kerestek fel. A székelyföldi tömbmagyarság esetében a népességcsökkenés statiszti-kailag mutatkozik. Az egykori "tömbterületeken", a mai szórványokban, egy egész faluközösségben egy, a filmben még megszólaló, utolsó magyar öregember jelenti a vidékre váró, közeli, drámai perspektívát. A szomszéd völgyben, Némában pedig már a harangot is elvitték - ott már nem keresztelnek és nem is temetnek. Nincs kit.

Plot keywords

demography, transylvania
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Cinematographer

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!