sex hikaye

FEKETEország (FEKETEország)

100 min,
Color Hungarian

Crew

director Árpád Schilling
  director of photography Mátyás Erdély
     

Cast

Annamária Láng
  Attila Tóth
  Bori Péterfy
  Eszter Csákányi
  Gergely Bánki
     
more cast további szereplők

Synopsis

A FEKETEország a Krétakör közös műve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket. Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki.
Az előadást Budapesten felfokozott érdeklődés kísérte: a Millenáris Teátrumban 24 alkalommal zsúfolt házak előtt került bemutatásra, és beválogatták a 2005-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába is, ahol a legjobb társulat különdíját kapta. Mióta a hollandiai Magyar Kulturális Évad keretében nagy sikerrel debütált, tucatnyi országban számos rangos fesztivál közönsége találkozhatott e rendhagyó ország-képpel.

Közel háromórányi extra anyag mutatja be az előadás létrejöttének körülményeit és a kort, amelyben született. Két werkfilm őrzi az előkészítő munka fázisait (Bódvarákóról és Monostorapátiból); egy kamera a színfalak mögött rögzítette az eseményeket, ebből született backstage-film; a hírek hátterét pedig egy-egy oknyomozó riport bontja ki. Az alternatív színházfilm angol, német és francia felirattal is követhető.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!