sex hikaye

Az Árvai-Művek (Az Árvai-Művek)

documentary 85 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Zsuzsa Katona
  director of photography Baji Tibor Ifj. , Dániel Farkas
  editor Péter Sass
     
  music János Vázsonyi
     
more crew további stábtagok

Cast

András Muhi
  Árpád Sopsits
  György Báron
  György Durst
  László Melis
     
more cast további szereplők
  Production company Aster Film
     
     

Synopsis

Árvai Joli 1986-ban, a szigorúan ellenőrzött Magyar Televízióban teremtette meg az új film legfontosabb műhelyét, a Fiatal Művészek Stúdióját. Nemcsak a hagyományos televíziós művészet - az igényes tévéjátékok, sorozatok fénykora volt ez -, hanem az újító, kísérleti mozgóképé is. Ennek az izgalmas, pezsgő szellemiségű műhelynek-szalonnak volt létrehozója, haláláig fáradhatatlan háziasszonya-úrnője majd tizenöt évig Árvai Jolán.
Egyszerre értett szót a hisztérikus, túlhajtott egójú, farmeros-trikós művészekkel, a tompa-unalmas pártvezetőkkel, és a sima szavú, törtető tévés playboyokkal. Kivételes időszak volt ez: sok filmkészítő számára jelentett nemcsak munkalehetőséget, megélhetést, hanem menedéket is az FMS. A legkülönfélébb műfajokban készültek itt a Művek, melyek létrehozását egyetlen cél, az értékteremtés vezérelte.

Plot keywords

film making, televison
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!