Print

Márió, a varázsló

feature 97 min, 35 mm
drama Color Hungarian-Italian

Crew

director Tamás Almási
  writer Margit Halász
  screenwriter Tamás Almási , Margit Halász
     
  producer Gábor Garami
  director of photography György Beck
     
  editor László Hargittai
  music László Dés
  consultant Károly Makk
  dramaturg Annamária Radnai
  set designer Andreoli Arturo
  production designer Tamás Merétei
  costume designer Zsuzsa Balai , Andreoli Arturo
  production manager Ildikó Kovacs , István Nedeczky
  sound engineer Gábor Balázs

Cast

Izaura Ági Szirtes
  Magdi, Vera barátnője Anna Fehér
  Gyula, Vera férje Attila Egyed
  Bányainé Erika Nádasy
  Ügyvéd József Gyabronka
  Vera Júlia Nyakó
  Takarító néni Lili Monori
  Zserardo Marsiglia Vittorio
  Márió Nero Franco
  Anti Tibor Gáspár
  Tamagocsi Vilmos Vajdai
  Lali Zoltán Mucsi
  Rumcájsz Zsolt Trill
  Production company Cinema-Film Kft.
     
  Release date Thursday, 06 November 2008
     

Synopsis

Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát. És az meg is érkezik, Zserardó a kis köpcös olasz vállalkozó személyében, aki cipőgyárat telepít a falu határában. Munkát és jólétet ígér az asszonyoknak, s a falu felbolydul.

A középkorú Gulyásné Verát, az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár. Jól megvan a maga teremtette kis világában, szokásos háziasszonyi teendői kitöltik az életét. Már rég lemondott ifjúkori ambícióiról, az önmegvalósításról, mellyel városi barátnője Magdi azért néha-néha szembesíti. Vera egy nap mégis úgy dönt, beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz. Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Zserardo kénytelen átadni helyét a nagyfőnöknek.

Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, kitüntetett figyelemben részesíti, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba. Az asszony egyre jobban kivirágzik, lélekben felszabadul, testben megszépül. Otthon olasz slágereket dúdolászva olasz ételeket főz férjének, az útépítő Gyulának, akinek nem túlzottan ízlik az egzotikus koszt. Vera lassan nem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret a csodálatos férfiba. Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkezik önmagából. Vera és Gyula házi békéje így fokozatosan megsemmisül, mindennaposak lesznek a veszekedések, amelyek a jó férjként, rendes emberként ismert Gyula részéről a tettlegességig fajulnak. Verán egyre jobban elhatalmasodik tébolyult szenvedélye, a realitással szinte teljesen elveszíti a kapcsolatát.

Forgalmazó: Cinema Film és Budapest Film

Plot keywords

business man, madness, village

awards

2009 Houston WorldFest: Silver Remi

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |