Péter Politzer

 

editor, director, screenwriter

Biography

Vágója a mozikban is vetített Libiomfi című játékfilmnek. 2003-ban önállóan rendezett kisfilmje a Gránátok a 34. Filmszemle Rendezői díját nyerte a Kisjátékfilm kategóriában, a filmet több mint húsz nemzetközi fesztiválon, köztük az 56. Cannes-i fesztivál kritikusok hetén is bemutatták. Jelenleg Mispál Attila A fény ösvényei című játékfilmjét vágja és második kisfilmjén a War Next Door-on dolgozik.

Filmography

editor
 
2011 Kilenc vágás
Végtelen percek
Hier
2010 Az úr elköszön
East Side Stories
Bibliothéque Pascal
2009 Átváltozás
2008 A repülés története
2007 Off Hollywood
2006 Végjáték
Vasárnap
2005 Fehér tenyér
A fény ösvényei
2004 Before Dawn
Ember a tükörben
Résfilm
2003 Gránátok
Gubera
Dixi
Libiomfi
Fiúk a házból
2002 Posztkatona
Carla Barotti
2001 Maraton
Van élet a halál előtt?
Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki
2000 Öt után, hat előtt
Beszélő fejek
1999 uristen@menny.hu
Alexandriai dohányból
director
 
2011 Kilenc vágás
2010 Eroica
2005 Csendes éj
2003 Gránátok
Duett
screenwriter
 
2005 Csendes éj
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2003 Hungarian Filmweek: Short Feature Film Category Prize

 

Credited with

András Muhi - producer  (16)
András Nagy - director of photography  (7)
Balázs Dobóczi - director of photography  (6)
István Szaladják - director of photography  (5)
Tamás Zányi - sound engineer  (5)
Csaba Pék - production manager  (4)
Gábor Balázs - sound engineer  (4)
Lajos Kovács - actor  (4)
Lehel Oláh - director  (4)
Mátyás Erdély - director of photography  (4)

Genres

adaptation drama bio educational experimental short film crime portrait road movie comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

Links

Port.hu