Péter Politzer

 

editor, director, screenwriter

Biography

Vágója a mozikban is vetített Libiomfi című játékfilmnek. 2003-ban önállóan rendezett kisfilmje a Gránátok a 34. Filmszemle Rendezői díját nyerte a Kisjátékfilm kategóriában, a filmet több mint húsz nemzetközi fesztiválon, köztük az 56. Cannes-i fesztivál kritikusok hetén is bemutatták. Jelenleg Mispál Attila A fény ösvényei című játékfilmjét vágja és második kisfilmjén a War Next Door-on dolgozik.

Filmography

editor
 
2014 Zéro
2013 Overdose - Vágta egy Álomért
2012 Délibáb (Mirage)
2011 Kilenc vágás
Végtelen percek
Hier
2010 East Side Stories
Bibliothéque Pascal
Az úr elköszön
2009 Átváltozás
2008 A repülés története
2007 Off Hollywood
2006 Vasárnap
Végjáték
2005 A fény ösvényei
Fehér tenyér
2004 Résfilm
Before Dawn
Ember a tükörben
2003 Dixi
Libiomfi
Fiúk a házból
Gránátok
Gubera
2002 Posztkatona
Carla Barotti
2001 Van élet a halál előtt?
Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki
Maraton
2000 Beszélő fejek
Öt után, hat előtt
1999 uristen@menny.hu
Alexandriai dohányból
director
 
2011 Kilenc vágás
2010 Eroica
2005 Csendes éj
2003 Duett
Gránátok
screenwriter
 
2005 Csendes éj
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2003 Hungarian Filmweek: Short Feature Film Category Prize

 

Credited with

András Muhi - producer  (16)
András Nagy - director of photography  (8)
Balázs Dobóczi - director of photography  (7)
Gábor Balázs - sound engineer  (5)
István Szaladják - director of photography  (5)
Szabolcs Hajdu - director  (5)
Tamás Zányi - sound engineer  (5)
Csaba Pék - production manager  (4)
Iván Angelusz - producer  (4)
Lajos Kovács - actor  (4)

Genres

adaptation drama bio educational experimental short film crime portrait road movie thriller comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

Links

Port.hu