György Durst

 

producer, director, co-producer, actor, director of photography

Biography

1951-ben született. 1973-96-ig a Balázs Béla Stúdióban dolgozott. 1995-től a Duna Televízió keretében működő Duna Műhely producere 1997-ben Premier Plan névvel alapítványt hoz létre az első filmesek támogatására. 2002-től a Duna Televízió dramaturgiai vezetője. Alapító tagként képviseli a Ravazdi Kerekasztal Társaságot, a Mediawave Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Film-és Tv művészek Szövetségének tagja.

Filmography

producer
 
2011 Valami kék
2010 Magasfeszültség
Kormányeltörésben
Permanent Injuries
2009 Láthatatlan történet
Apró örömök
2008 Csempelevél
Befőtt
2007 Lassú tükör
411-Z
Trip
Fövenyóra
2006 Kythéra
Költözés
Euripidész: Iphigeneia Auliszban
A rézfaszú bagoly
2005 Egyetleneim
Szivarfüst
Kész cirkusz
Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
2004 Páternoszter
Székelyföldi szolgasorsok
2003 Tesó
2002 Hotel Tubu
Eső után
2001 Az ifjúság megnyugtat
A cigány hold - egy cella képei
Tangó
Värttinä
Csendország
Arccal a földnek
Aranyváros
2000 Öcsögök
Tempó
A Jánó testvérek
1997 A tükör képe
1996 Necrophilia
director
 
2001 LO'JO
LO'JO
1999 Freeport
1998 Szabadkikötő
1989 Vaskor
1988 Szárszó '88
1987 Reformesélyek '87
1983 Gyémánttengely
co-producer
 
2010 Negatív magyar filmtörténet
2009 Köntörfalak
actor
 
2006 Az Árvai-Művek
director of photography
 
2006 Euripidész: Iphigeneia Auliszban
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2003 Hungarian Filmweek: Best Sound

 

Credited with

Judit Czakó - editor  (6)
Zsombor Dyga - director  (6)
Árpád Horváth - director of photography  (4)
Balázs Lovas - screenwriter  (4)
Gábor Marosi - director of photography  (4)
István Komár - director  (4)
Zoltán Schmied - actor  (4)
"Toto" Ferenc Komjáti - production manager  (3)
András Muhi - producer  (3)
Anna Bognár - actor  (3)
Credited with more további közös

Genres

drama children educational experimental short film concert silent portrait romantic theatre play dance comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu