György Cserhalmi

 

actor, contributor, narrator

Biography

1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1971 debreceni Csokonai Színház 1972 veszprémi Petőfi Színház 1975 debreceni Csokonai Színház 1977-79 Nemzeti Színház 1979 Mafilm 1983 Katona József Színház 1989 Nemzeti Színház 1991 szabadfoglalkozású. 1996-tól az Új Színház tagja. 1999-2004. között a Radnóti Színház művésze. 2004-től szabadúszó. A Labdatér Teátrum megalapítója. Több mint kétszáz filmben játszott, korszakának egyik legjelentősebb férfiszínésze, modern hőstípus. Díjai: Balázs Béla-díj - 1982. Érdemes művész - 1986. Erzsébet-díj - 1987. SZOT-díj - 1988. Kossuth-díj - 1990.

Filmography

actor
 
2012 Drága besúgott barátaim
2010 Így, ahogy vagytok
2009 Oda az igazság!
Utolsó jelentés Annáról
2008 Majdnem szűz
Eszter hagyatéka
2006 A két Bolyai - Variációk egy drámára
Cserhalmi György portré
Prágai utazás
Vadászat angolokra
2005 Aqua
A fény ösvényei
Az igazi Mikulás
2004 A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
Három séta
2003 Az ember, aki nappal aludt
Kontroll
2002 A Hídember
Perlasca, un eroe italiano
2001 Vademberek
Hamvadó cigarettavég
1996 Gyilkos kedv
Szeressük egymást gyerekek!
Pub-Fiction
Az én kis nővérem
1995 Csajok
1994 Törvénytelen
Megint tanú
1993 Privát kopó
1992 Anna filmje
Kék Duna keringő
1991 Az utolsó nyáron
Magyar rekviem
Sztálin menyasszonya
1989 Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
Őrült és angyal
1988 Kárhozat
Hanussen
Jézus Krisztus horoszkópja
1987 A Pacsirta
Tiszta Amerika
Szörnyek évadja
Tüske a köröm alatt
1986 Hajnali háztetők
Akli Miklós
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
1985 A tanítványok
Barátom, Bódy Gábor
A nagy generáció
1984 Eszmélés
Szirmok, virágok, koszorúk
Az imposztor
Mennyei seregek
1983 Szeretők
A hallgatag hölgy
1982 Dögkeselyű
Macbeth
Akar velem játszani?
Fehérlófia
1981 Mephisto
A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
1980 Nárcisz és Psyché
Psyché és Nárcisz
Psyché
1979 Allegro Barbaro
Élve vagy halva
Rózsa Sándor
Magyar rapszódia
1978 80 huszár
1977 Egy erkölcsös éjszaka
K.O.
1976 Kísértet Lublón
Az ötödik pecsét
Tükörképek
Optimista tragédia
Talpuk alatt fütyül a szél
1975 Azonosítás
Csillagok változásai
Amerikai anzix
1974 Szerelmem, Elektra
Ozorai példa
141 perc a befejezetlen mondatból
Itt járt Mátyás király...
1973 János vitéz
A szerelem határai
1971 Végre, hétfő!
Madárkák
Még kér a nép
Agitátorok
1970 Arc
Lear király
Anyegin
Az idők kezdetén
Istennél a kegyelem!
Optimisták
contributor
 
2008 Egy kis esti mozi avagy Választás 2006
Csontváry
narrator
 
Életre kelt könyvek

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Actor - Orvos (György Cserhalmi)
2005 Hungarian Filmweek: Best Actor - Zoltán (György Cserhalmi)

 

Credited with

József Madaras - actor  (11)
Károly Eperjes - actor  (11)
Miklós Jancsó - director  (11)
János Kende - director of photography  (10)
Dénes Ujlaki - actor  (9)
Dezső Garas - actor  (9)
Dorottya Udvaros - actor  (8)
Ferenc Kállai - actor  (8)
Hédi Temessy - actor  (8)
Péter Andorai - actor  (8)
Credited with more további közös

Genres

action family drama war adventure experimental crime portrait satire theatre play sketch thriller historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu