sex hikaye

Isten virágos zsoldosa

dokumentumfilm 40 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Olasz Ferenc
  forgatókönyvíró Pálfy G. István
  operatőr Halász Gábor
     
     

Szinopszis

A legtöbb "nagyember" a halála után válik igazán naggyá; Czine Tanár Úrra ez csak részben áll. Ő már életében naggyá vált, ő volt a Tanár Úr, akinek előadásait - szóljon az Móricz Zsigmondról, Babits Mihályról, határainkon túli magyar irodalomról vagy mostani ismeretekről - egyetemisták sokasága, felolvasó és irodalmi esték közönségeinek százai hallgatták emelkedett lélekkel.
Az irodalomtudós, a professzor egyszerre tudott lenyűgözően szólni akár a sörgyári irodalomest közönségéhez, akár az MTA Tudományos Minősítő bizottságában pengeélesen érvelni a magyar irodalom jussaiért; Veres Péter, Németh László, Sütő András és a maga igazáért. Ki is volt ez az ember, akinek értékét, nagyságát, pótolhatatlanságát a tanítványok, a hallgatók felismerték - látták nagyságát és rajongtak érte -, de a hivatalos irodalmi és politikai élet elég mostohán bánt vele, különösen, ha előmenetelről, netán dicséretről volt szó.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012