sex hikaye

Az ördög szigete - Tasmánia

39 perc,
természetfilm színes magyar

Szinopszis

Képzeld el a vadságot, amit megérinthetsz! Képzelj el egy lenyűgöző szigetet, csodálatos fennsíkjaival, csipkézett hegyláncaival, hatalmas folyóival, sűrű esőerdőivel és sejtelmes tengerpartjaival. Ez Tasmánia. Területének 30 százaléka természetvédelmi terület, és 20 százaléka a világörökség része. A kontinensek évmilliókon át tartó vándorlása során Ausztrália - a fagyos Antarktisz után - a legelzártabb földrésszé vált. Az utolsó jégkorszak elvonultával a Tasmániát Ausztrálival összekötő földnyelv víz alá került, így a szigetet az európai telepesek sokáig érintetlenül hagyták. Ennek számos olyan faj köszönheti fennmaradását, mely az ausztráliai kontinensen már kipusztult. Ilyen állat például a tasmán ördög, amely az egyetlen fennmaradt erszényes ragadozó.

A magyar ismeretterjesztő-természetfilm elkalauzolja a nézőt a sziget természeti látványosságaitól, az erszényesek egykor zárt világán át, egészen a mai Tasmánia mindennapjaiba.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012