sex hikaye

Vajdasági vérfürdő - 1944

dokumentumfilm 26 perc,
színes magyar

Stáb

operatőr Otos András
  zene Szigeti Ágnes
     
további stábtagok további stábtagok

Szinopszis

A dokumentumfilm elmeséli mintegy 100 nap történetét: 1944 őszén a bácskai magyarok tömegmészárlását. 1942. január végén a bécsi döntések értelmében a Délvidékre bevonuló magyar csapatok és csendőrök partizánvadász razziákban több mint négyezer, főleg szerb nemzetiségű és sajnos többségükben ártatlan szerb nemzetiségű lakos férfi és nő vesztette életét. 1944-ben Tito partizánjai, válaszul, tömegesen végezték ki a magyar falvak férfilakosságát. Az áldozatok száma, a becsült adatok szerint, mert soha nem készült hivatalos felmérés, körülbelül 35000-40000 között volt. Ennek 2004-ben van a hatvanadik évfordulója.
A film arra keresi a választ lehetséges-e mostanra kimondani azt, hogy ez volt és megtörtént. Legyen joga, a délvidéki családoknak, hogy erről nyíltan beszélhessenek és gyászolhassanak. Városszéli tömegsírokban nyugvó halottaiknak keresztet vagy emlékművel állíthassanak.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012