sex hikaye

Engedjétek hozzám a kisdedeket!

dokumentumfilm 52 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Halmy György
  forgatókönyvíró Halmy György
  operatőr Góczán Flórián , Dömötör Péter
     
     

Szinopszis

Advent időszaka november 11-én, Szent Márton napján kezdődik. Ekkor a bűbájosság, a boszorkányság, a mulatságoktól távolmaradás - a disznótorokon is csak duda szól - volt a jellemző. A Palóc vidéken és a Galga mentén "szent családot járnak". Karácsony előtt kilenc nappal kilenc család összeáll és minden este más családnál tartanak imádságos áhitatot. A Szent Család képét vagy szoboralakját viszik magukkal s ezek mindig a családoknál éjszakáznak áldást adva a ház népére és jószágára.
A családi ebéd ima s a nagyanyai összetartó erő nélkül ma sem képzelhető el. A betlehemezés manapság a középgeneráció útkeresése. A fiatalabbak a hagyományba beleszületve ma már az exceltáblázatok mellett ülve saját szavukkal szólva "csak túlélnek". Pedig a nagyapák öröksége nélkül sem a tápiószecsőieknek, sem a Galga-mentieknek "nem lenne lejegyzett múltjuk"...

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012