sex hikaye

Akartam volna mutatni

dokumentumfilm 48 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Sós Ágnes , Petróczy András
  operatőr Petróczy András , Sós Ágnes
  vágó Thomas Ernst
     
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Dokuart
     
     

Szinopszis

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek között. Ahová csak nyúl, minden történelem és érték. Mintha mindenen évszázados por ülne. Titka, súlya van a helynek, sűrű a levegő. Minket is nyom... Átláthatatlan, megemészthetetlen... vágyunk megismerni, megfejteni, látni és gyönyörködni, de lehetetlen, hiszen, ha összeadjuk, több száz évre lenne szükség a megismeréshez...
Gábor Marianne, a 90 éves festőművész, az egyetlen élő magyar festő, akinek a firenzei Uffizi Múzeum önarckép-gyűjteményében két festménye is megtalálható. ...bolyongás, lebegés a művészetnek, múltnak és jelennek e titokzatos, homályos világában. Mint egy töredékes álomban, úgy bukkannak fel a képek, levéltöredékek, versidézetek, fényképek... S a mesélő a "kastély" egyetlen még élő lakója.

Cselekmény címkék

festő, történelem
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012