sex hikaye

A hét főbűn (Bűnök ezek?)

dokumentumfilm 52 perc, video
ismeretterjesztő film , portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Dér András
  forgatókönyvíró Cseicsner Ottilia
  operatőr Dér András
     
  vágó Kresalek Dávid
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Muster Tzapko Bt.
     
     

Szinopszis

"A hét főbűn fogalma mára a kultúrtörténet, sőt a kultúrtörténelem része. Nem foglalkozunk velük, talán még fel sem tudjuk sorolni őket. A fagylalt ipar valamilyen oknál fogva marketingfogásból így nevezte el egyik jégkrém sorozatát, ezért tudnak a gyerekek róla valamit.
Egy Budapesthez közeli faluban, Pilisborosjenőn egy baráti társaság bor és sütemény mellett éjszakába nyúlóan beszélgetett a főbűnökről és morális értékrendünk furcsa relativitásáról. Mit takar ma a restség, a bujaság, a kapzsiság, a harag, a gőg, az irigység vagy a falánkság fogalma. Mit gondol róla a pszichiáter, a szerzetes, a filozófus, az irodalmár, a közgazdász, az esztéta vagy a táncművész, akiket mind foglalkoztat ez a világ, a mi világunk bűnfelfogása. A beszélgetés egy laza kerete annak az ismeretterjesztő narrativának, amely bemutatja ezeknek, a főbűnöknek a történetét, társadalmi, morális, politikai és pszichológiai vetületeit. Közben megismerjük bűneink démonait és magyarázatokat találunk közismertnek vélt, de felületesen ismert morális fogalmainkra.
Talán a szerzetes asztal melletti őszinte kifakadása adja filmünk értelmét, amikor arról beszél, hogy még az egyház is félvállról kezeli a főbűnök megismertetését, holott azoknak, akik keresnek életükben morális fogódzókat, azoknak komoly segítség e világ megismerése." (Heltai Péter)

Cselekmény címkék

barát, bor, bűn
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2007 Magyar Filmszemle: Tudományos-ismeretterjesztő film kategória rendezői díja

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012