Nyomtatás

Ízőrzők: Tihany

27 perc,
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Móczár István
  operatőr Móczár István
  szerkesztő Róka Ildikó
     

Szinopszis

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely jellegzetes és egyszerűségükben is különleges fogásokat eredményezett. A filmből ezek közül megismerhetjük az egyébként tiszai halászoktól átvett halászlé, a töltött csuka és az ecetes hal receptjét, valamint egy finom süteményét, a "lábatlan tésztáét", és a híres, cikóriából főzött "tihanyi habos kávéét" is.

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |