Andor Lukáts

 

actor, director, screenwriter, dramaturg, writer, cast

Biography

Pályáját a Pinceszínházban amatőr színészként kezdte. 1972-től a kaposvári Csiky Gergely Színház segédszínésze volt. 1989-91-ig rendezőként működött a színházban. 1991-től szabadfoglalkozású lett. 1994-ben a Katona József Színházhoz szerződött.

Díjai: Jászai Mari-díj - 1985; Filmszemle legjobb férfialakítás díja; filmkritikusok B. Nagy László-díja - 1992; franciaországi filmszemle díja; Érdemes művész - 1997.

Filmography

actor
 
2014 Búcsú
2011 Istanbul
2010 Antigoné
2009 Last Times
2008 Príma primavéra
Vallomás
Mázli
2007 Uszodai tolvaj
Tavasz, nyár, ősz
Zuhanórepülés
2006 Lora
2005 Fehér tenyér
2002 A színház mindig legenda
Közellenség
2000 Kvartett
1999 Kalózok
1998 Szerelem est
1997 Szökés
A világ legkisebb alapítványa
Szabadság tér 56
1995 Arany nyugágy
Vörös Colibri
1994 Bűvös vadász
1993 Sose halunk meg!
1992 Zsötem
Nyomkereső
1991 Melodráma
1990 Cikász és a hallópálmák
1989 Tutajosok
1987 Tiszta Amerika
1986 Vakvilágban
1985 Hülyeség nem akadály
Lenkey tábornok
1984 Revizor
Egy kicsit én, egy kicsit te
Angyali üdvözlet
1983 Eszkimó asszony fázik
A Pronuma bolyok története
1980 Majd holnap
1979 A három jószívű rabló
1978 Tíz év múlva
1975 Vörös rekviem
Napló - Radnóti Miklós
A szerdai gyerek
Weöres Sándor: Szent György és a sárkány
Optimisták
Moliere: A fösvény
director
 
1999 Portugál
1993 A magányos sétáló álmodozásai
1992 R. W. Emerson: Montaigne, avagy a szkeptikus
A három nővér
1988 Álombalzsam
1980 Alagút
screenwriter
 
1999 Portugál
1992 A három nővér
1980 Alagút
dramaturg
 
1992 A három nővér
writer
 
1980 Alagút
cast
 
2012 Én is téged, nagyon

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2009 Hungarian Filmweek: Best Actor - Szekeres István (Andor Lukáts)
2009 Hungarian Filmweek: Best Actor - Gábor (Andor Lukáts)
2009 Targu-Mures AlterNative: Special Prize
2009 Mladá Boleslav "Festival of European Film Smiles" : Best Actor - Szekeres István (Andor Lukáts)

 

Credited with

Gábor Máté - actor  (7)
Sándor Kardos - director of photography  (6)
Ági Szirtes - actor  (5)
Kati Lázár - actor  (5)
Enikő Börcsök - actor  (4)
István Gyuricza - actor  (4)
Judit Pogány - actor  (4)
Péter Andorai - actor  (4)
Credited with more további közös

Genres

adaptation action drama bio educational experimental musical romantic historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu