A Brit Film- és Televíziós Akadémia februárban kiosztotta a filmes díjait, Mihalek Zsuzsa berendezőt is jutalmazták a Szegény párákért, most pedig a televíziós produkciók következnek. Hat tévés BAFTA-díjra jelölték az Utolsó befutók (Slow Horses) című sorozat harmadik évadát, és a legjobb vágás kategóriában Tálas Zsófia is versenyben van az évad utolsó, hatodik részével. Érdekesség, hogy az első rész vágóját, Sam Williamst is jelölték ugyanebben a kategóriában.

Az Utolsó befutók címu brit sikersorozatban Gary Oldman egy házsártos, cinikus kémet alakít, aki egy alkalmatlannak tűnő csapatot vezet. Az MI5 vezetői lenézik őket, kénytelenek egy szűkös es barátságtalan irodában meghúzni magukat, aztán persze mindig ők azok, aki megoldják a nemzetbiztonsági kockázattal járó, érzékeny ügyeket.

Ez tényleg az a sorozat, amelyet bárkinek jó szívvel lehet ajánlani, John Le Carré humoros, pörgősebb verzióban, és hogy ennyire lendületesek a részek, az jelentős részben Tálas Zsófiának is köszönhető, aki a harmadik évad hat részéből a másodikat, a negyediket és a hatodikat vágta.

 

Tálas 2014-ben végzett vágó szakon az SZFE-n, dolgozott a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmen, 2019-ben elnyerte a legjobb vágásért járó Magyar Filmdíjat a Rossz versekért. Az elmúlt években Nagy-Britanniában épít karriert, az Utolsó befutók mellett az Unwelcome cím koboldos horrornak is ő volt a vágója.

Az Utolsó befutókat összesen hat tévés BAFTA-díjra jelölték, elnyerheti például a legjobb drámai sorozat díját, Jack Lowden a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában jutott jelöléshez. A kémsorozat évadai az AppleTV+-on érhetőek el, a negyedik felvonás előreláthatólag 2024 végén kerül fel a streaming-szolgáltató kínálatába.

A jelöltek teljes listáját itt találod.