Azon a nyáron szüntették meg az eltés diplomafilmek támogatását, amikor minket felvettek. Többen közülünk, azért jelentkeztek ide, mert számítottak arra a segítségre, ami ezzel a képzéssel járt. A váratlan hírtől eleinte elég nyomasztó hangulat uralkodott az osztályon, később viszont már csak nevettünk a helyzeten. Így jött az ötlet is, hogy akkor miért ne ebből csináljunk pénzt, a nevetésből? Lassan két éve kezdtem el stand-up-pal foglalkozni, ahol underground körökben bevett szokás adományokból pénzt gyűjteni. Összekapcsoltuk hát a kettőt, és néhány stand-upos társammal összefogva létrehoztuk a rendhagyó filmes adománygyűjtő stand-up-ot" – írta Ress Abigél, aki előző vizsgafilmjével (Háztűznéző) megnyerte az Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját, ám az akkor nyert összeg nem fedezi kisköltségvetésű diplomafilmjének elkészítését. 

A diplomafilm egy nyugdíjhoz közeledő parkolóőrnő (Bach Szilvia) és egy nőcsábász utcazenész indián (Török Ádám) románcát mutatja be.

A film elkészítését a rendhagyó stand-up esten való részvétellel lehet támogatni, amelyen olyan, már a tévéből is ismerős arcok állnak színpadra, mint Török Ádám, Ligeti Dániel, Lencz Máté, Said Dániel, Noé Bex, Sipos Orsolya, Feiszt Viktor, Jancsik Juli, Tóth Patrik és Bach Szilvia, akik „mindent megtesznek azért, hogy a nevetés által egy film születhessen."

Az április 15-én, 19:00-tól a Manyiban megrendezett eseményen az adományozókra a stand-up show után további programok is várnak:

  • 21:00 Meglepetésvendég
  • 21:30 Bollywood diszkó
  • 22:30 Rekatze DJ set (Pinczés Réka)

A szervezők által javasolt adomány: 3000 Ft

Az esemény további részletei itt találhatók. 

Címlapkép: Ress Abigél a MIVAN Comedy eseményén / Fotó: Szalai Ádám