Röhrig Géza a napokban egy amerikai egyetemet látogatott meg, hogy meséljen a hallgatóságnak a karrierjéről. A The Film Stage beszámolója szerint az Amerikában élő magyar színész-költő elárulta, hogy Terrence Malick új filmje, a The Way Of The Wind (korábban The Last Planet) jelenleg háromórás játékidővel bír, rendezője pedig a 2025-ös cannes-i filmfesztiválon szeretné bemutatni. A filmről kiderült az is, hogy Jézus leghíresebb tanítványa, Péter apostol (Matthias Schoenaerts) áll a középpontjában, és azt próbálja elérni, hogy a messiás politikai szereplővé váljon a római elnyomás ellenében – Jézus viszont nem akar kötélnek állni. A film reális hangvételt céloz, így Jézust nem láthatjuk majd csodatétel közben.

Röhrig szerint Malick már az 1990-es években el akarta készíteni a filmet, méghozzá nagy költségvetéssel és a Disney égisze alatt, csakhogy a stúdió nem akarta átengedni neki a végső vágás jogát. Malick azonban maximalista rendező, aki arról híres, hogy a vágás során is hatalmas változtatásokat képes eszközölni a filmjein, ebbe nem ment bele, és akkor inkább belevágott Az őrület határán című háborús filmjébe.

The Way Of The Wind

A Saul fia főszereplője arról is mesélt, hogy kapta meg Jézus szerepét: egy meg nem nevezett rendező vette fel a kapcsolatot az ügynökével. Röhrig – miután tanulmányozta a neki felkínált szerepet – egy olasz étteremben találkozott a rejtélyes rendezővel, akiben nem ismerte fel a világhírű filmest. Röhrig fel is hívta a feleségét, akitől megkérdezte, hogy Terrence Malick szakmájában jelentős ember? Megnyugtató választ kapott tőle: egy legendás rendezővel van dolga.

A filmben Röhrig, Rylance és Schoenaerts mellett Ben Kingsley és Joseph Fiennes is szerepelni fog. Malick állítólag nagyon elégedett a jelenlegi vágattal, amin idestova már öt éve dolgozik (a forgatás még a 2020-as világjárvány kitörése előtt lezárult).

Amennyiben Malick filmje jövőre valóban mozikba kerül, akkor nagy valószínűséggel nem lesz egyedül, ugyanis a közeljövőben komoly kínálat várható nagynevű alkotók Jézusról szóló filmjeiből: Martin Scorsese Shūsaku Endō Jézus élete című könyvét adaptálja, Mel Gibson pedig már dolgozik A passió második részén.

Forrás: The Film Stage / Címlapkép: Röhrig Géza / MTI/Mohati Balázs