Múlt vasárnap ért véget az észak-karolinai Charlotte-ban az első Cackalacky Filmfesztivál. A helyi sajtó szerint a fesztivál meglepően erős és színes programot vonultatott fel ahhoz képest, hogy ez az első éve. A szervezők nem titkolt célja, hogy a Cackalacky Filmfesztivált néhány éven belül az Egyesült Államok délkeleti térségének legrangosabb fesztiváljai közé emeljék. A versenyprogram 56 filmből állt, érkeztek alkotások többek között Irakból, Japánból, Szenegálból, Mexikóból és Angliából is. A Most látszom, most nem látszom az egyetlen európai versenyfilmként indult a rövidfilmes mezőnyben, ahol elnyerte a Legjobb Külföldi Rövidfilm díját.

Két héttel korábban szintén egy újonc fesztivál, a másodízben megrendezett Harlemi Nemzetközi Filmfesztivál díjazta Szász Attila rövidfilmjét. A mezőny itt még erősebb volt, akárcsak a világsztárok jelenléte. Többek között Vinnie Jones, Wesley Snipes és Vanessa Williams – aki egyébként megkapta a legjobb női alakítás díját – is itt mutatta be legújabb filmjét a New York-i közönségnek.

A Most látszom, most nem látszom díjainak száma ezzel hatra emelkedett – mind amerikai filmfesztiválon szerzett elismerés. A rövidfilmet mindeddig tizenhárom ország negyven fesztiválja válogatta be versenyprogramjába, amelyből tíz fesztivál még hátravan. A következő állomás Brazília, ahol a rangos São Paulo-i Nemzetközi Filmfesztivál tűzi műsorra a filmet.

A rövidfilm idén decemberben befejezi fesztiválkörútját, Szász Attila és a gyártó Extreme Film már nem fogad el fesztiválmeghívást a 2007-es évre. A rendező és a producerek szeretnének a következő közös munkára koncentrálni, amely Szász Attila első nagyjátékfilmje lesz. A Zoé című project forgatókönyve még íródik, ám a filmtervet a Mannheimi Koprodukciós Meeting szervezői már meghívták a novemberi vásárra, ahol megkezdődhetnek a tárgyalások az érdeklődő potenciális nemzetközi partnerekkel. A Zoé a Most látszom, most nem látszom által kitaposott utat folytatja, műfaja – Magyarországon továbbra is egyedülálló módon – félig természetfeletti thriller, félig családi dráma.